Domotica

Wat is Domotica?

Meer comfort, meer veiligheid, meer energie besparen: De vraag naar gebouwenbeheersystemen neemt voortdurend toe.

 

Of het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, belichting en toegangscontrole neemt toe. Gelijktijdig wordt het efficienter gebruik van energie steeds belangrijker. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan enkel met intelligente besturings- en controlesystemen. Nadeel is echter dat hierdoor meer bekabeling onstaat van de sensoren en actuatoren naar de besturings- en controlecentrales. Deze massale bekabeling vertaalt zich in hogere ontwerp- en installatiekosten, een verhoogd risico op brand, kortom in stijgende kosten.

 

Het Antwoord: KNX – wereldwijd de enige open STANDAARD voor huis- en gebouwenautomatisering

Om de gegevensoverdracht van en naar alle componenten van het het gebouwenautomatiseringssysteem te verzekeren, is er een systeem nodig dat het probleem van geïsoleerde subsystemen oplost door er voor te zorgen dat al deze componenten met elkaar kunnen communiceren, ze als het ware dezelfde 'taal' te laten spreken. De KNX standaard is hier voor geschikt. Door alle busdeelnemers via de KNX media (twisted pair, radio frequency, power line of IP/Ethernet) met elkaar te verbinden, kan er informatie uitgewisseld worden. Busdeelnemers worden in twee categorieën ingedeeld: sensoren en actuatoren. Er bestaan busdeelnemers voor alle mogelijke toepassingsgebieden, een paar voorbeelden: verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. Voor een goed begrip: al deze functies worden d.m.v. het uniforme KNX systeem, zonder bijkomende hulpapparatuur, bewerkstelligt.

 

 

Er worden constant nieuwe technologieën ontwikkeld die in en rond het huis kunnen geïmplementeerd worden. Het is onze missie om al deze technieken samen te brengen tot één gebruiksvriendelijk geheel. Wij denken graag mee en deinzen niet terug voor maatwerk!

 

Home | Elektrotechniek | Domotica
Start de zoekopdracht
4
besturingstechniek
4
beveiliging
4
communicatie
4
electrotechniek
elektro beveiliging besturing communicatie
Buikema Techniek | ymake